Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Tomi" by Adrian Oprescu # Book PDF Kindle ePub Free

Tomi

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Tomi
  • Author : Adrian Oprescu
  • Release Date : January 03, 2016
  • Genre: Fiction,Books,Young Adult,
  • Pages : * pages
  • Size : 561 KB

Description

Povestea prieteniei dintre un băiat și câinele său, o poveste pentru copii și pentru oamenii mari care n-au uitat să iubească, fie doar și un câine.

Când intră în familia băiatului de zece ani, Tomi e un căţel cu labe groase ÅŸi cu aspect de pui de lup. Apoi Tomi creÅŸte ÅŸi devine un „lup“ în toată firea, inteligent foc ÅŸi, culmea!, plin de umor. O prietenie cum nu s-a mai văzut ia naÅŸtere între cei doi. BăieÅ£elul, care e stăpânul lui, află că alături de un câine viaÅ£a poate deveni cea mai frumoasă poveste. Tomi îl însoÅ£eÅŸte în excursiile cu bicicleta, mănâncă nuci ÅŸi struguri cot la cot cu stăpânul său, se scaldă cu el în iazuri, îl ajută să facă focul în luminiÅŸurile pădurii, îi Å£ine de cald băiatului când noaptea îi prinde pe câmp ÅŸi când rămân să se culce sub un ÅŸopron pe câte o grămadă de foi de porumb. O formidabilă complicitate îi uneÅŸte pe băiat ÅŸi pe câinele său.

Ajuns adolescent, băiatul este într-o zi arestat şi dus în lagărul de la Canal. Când se întoarce, află că Tomi dispăruse la scurtă vreme după arestarea lui. Plecase oare să moară în vreunul din locurile îndrăgite ale vagabondajelor comune? Fusese omorât?


Books Free Download "Tomi" PDF ePub Kindle